Syriëgangers onthoofden weerloze man

Geplaatst op 9 juni 2013

Door Izz Ad-Din

EINDHOVEN – Op het internet is een video opgedoken waarin te zien is hoe Nederlandse en Belgische jongeren tevergeefs proberen een bejaarde man te onthoofden. Onder luidkeels geschreeuw moeten zij vaststellen dat hun werktuigen (een mes en een machete) niet geschikt zijn om de taak uit te voeren.

Een in het Arabisch gesproken “vonnis” dat over het weerloze slachtoffer wordt uitgesproken leidt de video-opname in:

“En nu zal deze Rafida gestraft worden met Allah’s wet”, verklaart de onbekende beul. “Rafida” is een pejoratieve term die extremisten gebruiken voor sjiieten.

Tijdens de ruim twee minuten durende video is duidelijk te horen hoe er op de achtergrond Nederlands en Frans gesproken wordt. “Draai hem om” en “je doet het verkeerd” voegen de omstanders hen toe, wanneer de beulen er niet in slagen om het hoofd van de man van zijn romp af te snijden.

In de Nederlandse en Belgische samenleving is de kwestie van Syrië-gangers de afgelopen maanden een veelbesproken onderwerp. Verschillende prominente moslims – waaronder de controversiële PvdA-politicus Ahmed Marchouch – hebben zich over dit onderwerp uitgesproken, maar zonder resultaat. Een antwoord op dit debacle, dat recht doet aan de sentimenten en belevingswereld van de moslimgemeenschap, laat op zich wachten.

De kwestie van de Syriëgangers is een veelbesproken onderwerp

Comments are closed.

order viagra sorry.
  1. Binnenland
  2. Buitenland
  3. Maatschappij
  4. Religie
  5. Cultuur
  6. Columns